Almanya Çifte Vatandaşlık Başvurusu Nasıl Yapılır?

Alman vatadandaşı nasıl olunur? Almanya Çifte Vatandaşlık Başvurusunda Gereken Şartlar Nelerdir?


Reklamlar
Almanya Çifte Vatandaşlık Başvurusu Nasıl Yapılır?

Almanya da türklerin sayısı çok fazladır. Hatta 60 milyon alman nüfüsunun 30 milyonu türklerin oluşturduğu bilinmektedir. Almanya artık vatadandaşlık kolay kolay vermemektedir. Alman vatadandaşı olabilmek için bazı koşullar bulunur. Bu koşullar ne diye soracak olursak

1-) Doğum 2-) 15 Yıl olan çalışma izni ( 2008 den itibaren 8 yıl ) 3-) Diğer dikkat edilecek unsur çalışmış olduğunuz süre ve mal varlığınız 4-) Dil bilmesi 5-) Alman kültürünü bilmesi gerek

Reklamlar

Vatandaşlık başvuruları genelde evrak incelemeleri 12 hafta civarında sürmekte olup, hızlı bir şekilde değerlendiriliyor.

Almanya Çifte Vatandaşlık Başvurusunda Gereken Evraklar Nelerdir?

16 yaşından küçük olanlar için aileleri bu formları doldurmaları gerekmektedir. 16 yaş önemlidir.

  • Her aile bireyi için ayrı yazılması gereken dilekçe,
  • Doğum belgeleri,
  • Başvuru sahibinin maddi durumunu belgeleyen evraklar,
  • Başvuru sahibinin pasaport fotokopisi
  • Evli olanların evlilik cüzdanları,
  • Boşanmış olan kişilerin boşanmaları ile ilgili evraklar,
  • Başvuru sahibinin Almanca bildiğini gösteren belgeler,
  • Başvuru sahibi herhangi bir yardım alıyor ise bununla ilgili belgeler istenmektedir.

Almanya Çifte Vatandaşlık Başvurusunda Gereken Şartlar Nelerdir?

Bu koşullara uyuyorsanız sizce çifte vatadandaşlık için başvuruda bulunabilirsiniz. Kreditakip.net sitesi olarak yanınızdayız.

  • Ülkenin anayasalarına bağlı olmaları gerekir.
  • Başvuru sahiplerinin iyi derecede Almanca konuşabilmesi ve uygulanan yazılı ve sözlü sınavlarda başarı göstermesi gerekir.
  • Almanya sınırları içerisinde 8 yıl boyunca yaşamış olması gerekir.
  • Almanya kamu düzeni hakkında bilgi sahibi olması gerekir.
  • Maddi olarak geçimini sürdürecek kazanca sahip olması gerekir.
  • Sicilinin temiz olması ve sabıkasının olmaması gerekir.
  • Yardım aldığı herhangi bir kurum ya da kuruluş olmaması gerekir.
  • Başka herhangi bir ülke vatandaşlığından çıkarılma durumu olmaması gerekir.
  • 60 yaşının üzerinde bulunan kişiler 12 yıl boyunca ülkede kalmış olmak koşulu ile başvuruda bulunabilirler.
  • Hiçbir devlet vatandaşlığında yer almayan kişiler 6 yıl boyunca ülkede kalmış olmak koşulu ile başvuruda bulunabilirler.
  • Siyasi irtica hakkında bulunarak başvuruda bulunmak isteyen kişilerin 6 yıl boyunca ülkede kalmış olmaları gerekir.

ETİKETLER

BENZER İÇERİKLER


Yorum Yap